SCHEMA
Nedan på den här sidan ser du vår träningskalender för gällande termin. Du hittar förutom den, två ytterligare kalendrar; en vi valt kalla för ”Klubbevent” som föga förvånande listar de event vi har under terminen som faller utanför ramen för vanliga träningspass. Det brukar handla om städdagar, grillkvällar eller andra aktiviteter som erbjuds klubbens medlemmar. I den tredje kalendern – ”Tävlingar” kan du se vilka tävlingar som rekommenderas att delta i under terminen för de tävlingsintresserade.
Förutom att kolla in våra scheman kan du även hantera, eller om du är ny användare – skapa ett nytt konto, via menyn till vänster om schemat. Det är även där du kan köpa medlemskap, terminskort, vår klubboverall samt annat smått och gott.
VÅRA OLIKA PASS
I schemat ovan ser du vilka olika typer av pass vi erbjuder. Här nedan kan du läsa mer om vad de olika passen innebär och vilka delar som generellt ingår.
NYBÖRJARKURS
BAS GI - TEKNIK
Vi ser helst att man använder GI på Baspassen.
AVANCERAD GI - TEKNIK
AVANCERAD NOGI - TEKNIK
GI / NOGI - SPARRING
BARNPASS GI - TEKNIK
På barnpassen rekommenderar vi att man använder GI men det är självklart inga problem att komma och prova på utan att för den skull äga en GI. Men glöm inte vattenflaskan, det kan vara svettigt ibland!
Vid behov delar vi upp mattan så alla får bästa möjlighet att lära sig utefter sin nivå.
De barn som börjar närma sig den övre åldersgränsen (ca 12-13 år) kan, när de i samråd med barngruppstränarna känner att det är dags, med fördel börja träna med de vuxna i Basgruppen som komplement till barnpassen.
Under tiden passet pågår ser vi gärna att föräldrar inte sitter med i lokalen. Det leder ofta till en lite bristande koncentration hos barnen vilket inte är önskvärt då det är den största anledningen till skada i den här sporten.
TÄVLINGSPASS
HUR SER ETT VANLIGT PASS UT?
Vi har ett flertal olika träningstyper i schemat som självklart varierar i upplägg. Men i de flesta passen, då det inte enbart är sparring, ser upplägget oftast ut som nedan. Exemplet är taget från Baspasset men de övriga passen som innehåller teknikträning brukar se någotsånär likadana ut.
PASSETS LÄNGD
90 minuter
UPPVÄRMNING (10-15 minuter)
Grundrörelser som att räka, fallteknik och teknisk uppresning är utmärkta för uppvärmning i början. Senare skall om möjligt skall teknikträning i form av repetition av tidigare genomförda tekniker prioriteras.
TEKNIKTRÄNING (45-60 minuter)
Strävan är att två tekniker per pass skall vara normerande, beroende på teknikernas svårighetsgrad kan detta dock nedgå till en teknik (vid mer komplexa tekniker) eller trappas upp (vid enklare tekniker). Vid repetition av tekniker som tidigare gåtts igenom så läggs mindre tid på instruktion, det viktiga är mängdträning, tränaren rättar till efter behov.
SPARRING (20-30 minuter)
Med fördel sker sparring styrt av tränaren till de positioner som är i fokus på aktuellt pass, t.ex börja ronden i halvguard där den som är under ska svepa och den som är över skall passera. Vi kör i relativt korta ronder, 2-3 minuter med 30-60 sekunders vila mellan ronderna. De sista ronderna för dagen bör vara “fria” d.v.s. att de inte är styrda till någon position. I början är det oftast bra att para ihop sparringpartners som är någorlunda liknande i vikt/storlek för att minimera skaderisker. En bra måttstock är att det bör skilja max 10 kg mellan två sparringpartners.